Film

Skribent

Mats Karlsson

15 maj 2014 | 22:01

Ford erbjuden huvudrollen i "Blade Runner 2"

Alcon Entertainment har lämnat ett officiellt erbjudande till Harrison Ford om att återvända som Rick Deckard.

Det har varit tyst om uppföljaren till "Blade Runner" i snart ett år, då vi fick veta att en manusförfattare var hittad. Nu har produktionsbolaget Alcon Entertainment tagit nästa steg och lämnat ett officiellt erbjudande till Harrison Ford om att återvända som Rick Deckard i Ridley Scott-regisserade "Blade Runner 2".

Man skriver i pressmeddelandet att Michael Green ("Green Lantern" och "Robopocalypse") och Hampton Fancher ("Blade Runner") kommer att skriva manus till uppföljaren. Vad filmen ska handla om avslöjas inte, men den ska utspelas flera årtionden efter händelserna i originalfilmen.

- Vi tror att Hampton Fancher och Michael Green har tillsammans med Ridley Scott skapat en fantastisk historia för uppföljaren. Vi skulle bli hedrade om Harrison vill vara en del av vårt projekt, säger Andrew Kosove och Broderick Johnson på Alcon Entertainment.

För några månader sedan berättade Ford att han var intresserad av att medverka i uppföljaren om det är ett bra manus.

- Jag är ganska nyfiken och spänd att få se ett nytt manus för "Blade Runner". Om det är ett bra manus skulle jag vara väldigt angelägen att få jobba med Ridley igen. Han är en väldigt duktig passionerad filmmakare, sa Ford.

| 15 maj 2014 22:01 |