Spel

Skribent

Vanja Tomin

23 juni 2022 | 06:00

Ny expansion till "World of Warcraft": Detta vet vi om "Dragonflight"

Blizzard har bekräftat lanseringsdatum för den nya expansionen av online-rollspelet "World of Warcraft".
Blizzard öppnade denna vecka upp för förhandsbokning av "Dragonflight". I samma veva bekräftade utvecklaren att "Dragonflight" kommer att lanseras före årets slut, eller senast den 31 december 2022. 
 
"Dragonflight"-expansionen presenterades tidigare i år och som vanligt kan spelare förvänta sig nya områden att utforska. Det nya området kommer att bestå av fem nya zoner; fyra av dessa kommer att vara vanliga progressionszoner, medan den sista blir en startzon för den nya rasen Drachtyr. Dessutom läggs en ny klass till vid namn Envoker och nivågränsen höjs till 70.
 
 
Förväntningarna kring den nya expansionen är höga. Blizzard har sagt att de ska också se över grundläggande funktioner och innehåll i användargränssnittet. Blizzard har förberett en fullständig "förnyelse" för att göra användarupplevelsen mer vänligt men utan att begränsa potentialen för anpassade tillägg. I "Dragonflight" ska spelaren själv kunna välja hur gränssnittet ska se ut och fungera och möjligheten att dölja och lägga till ikoner och rutor ska bli bättre.
 
Även andra områden av spelet ska få sig en rejäl uppdatering, yrken i spelet ska totalt göras om så att spelaren kan tjäna pengar i spelet på ett mer strukturerat sätt, och talangerna i spelet ska gå tillbaka till ett tidigare system där fler valmöjligheter fanns att utforma sin karaktär som man själv vill. 
 
Och eftersom expansionen just heter "Dragonflight" kommer fokus ligga på drakar i det nya spelet, det uppges att spelaren kommer kunna låsa upp möjligheten att flyga mycket tidigare än förut, och att spelare kommer kunna samla på särskilda drak-mounts och uppgradera dessa så de får olika färdigheter.
 

Tre olika spelpaket

 
Vid förhandsbokning av "Dragonflight" erbjuds tre olika spelpaket beroende på hur stort intresse man har av spelet. Alla paket är digitala och finns i tre olika nivåer: Base, Heroic och Epic. Köper man en lägre nivå och vill uppgradera finns det möjlighet att göra det fram till den 31 december 2022 kl 23.59.
 
BASE EDITION
Innehåller expansionen "Dragonflight" och ett exklusivt Drakks-pet. Med pets i World of Warcraft kan man duellera mot andra spelare, lite liknande Pokemon. Vilka förmågor eller hur stark Drakks kommer ha är idag oklart.
 
Large f352ce04fbed9160dbf9a83f0545ee22 1
 
 
HEROIC EDITION
Innehåller expansionen "Dragonflight", exklusiva Drakks-pet och Murkastrasza-pet, en ny, och i min mening väldigt fin drak-mount, som heter Tangled Dreamweaver samt en gratis level 60 boost. 
 
Large f352ce04fbed9160dbf9a83f0545ee22 22
 
EPIC EDITION
Innehåller allt from Heroic edition dessutom ett par kosmetiska vingar som heter Wings of Awakening, som kommer i fem olika färger, ett kosmetiskt diadem, Diadem of the Spell-Keeper, sägs ha burits av den kända gröna draken Sindragosa själv, en visuell kosmetisk effekt när man använder sin hearthstone, och sist men inte minst, 30 dagar gratis speltid.
 
Large f352ce04fbed9160dbf9a83f0545ee22 2
 
Det kommer även som vanligt finnas möjlighet att förhandsboka ett fysiskt exemplar av spelet med extra samlarobjekt, en så kallad Collector’s Edition, som sägs innehålla fem knappnålar, en musmatta och en bok med illustrationer från spelet. Det finns i dagsläget inga bilder där man kan se vad som ingår i den fysiska boxen. 
 
"World of Warcraft: Dragonflight" kommer finnas tillgängligt att spela före eller senast den 31 december 2022.
 
Kommer du förhandsboka "Dragonflight"?
| 23 juni 2022 06:00 |