Skribent

Mats Karlsson

23 juni 2009 | 12:03

Förarbetet med Del Toros "Frankenstein" snart igång

Guillermo Del Toro har visserligen fullt upp med "The Hobbit" och dess uppföljare, men det hindrar inte honom för att redan nu börja planera för ”Frankenstein”.

Men trots att "Frankenstein" inte kommer att bli av förrän tidigast om fem år har Del Toro redan gett rollen som monstret till hans gode vän Doug Jones. Sci Fi Wire tog ett snack med Jones för att få reda på mer om projektet.

- Guillermo har sagt till pressen att han har gett mig rollen som monstret, men vi behöver fortfarande prata om det. Han har ett avtal för fyra filmer med Universal och så fort han blir klar med "The Hobbit" kommer han troligtvis börja med "Frankenstein". Del Toro kommer dessutom att utgå ifrån Mary Shelley-boken och göra något fräscht av det, säger Jones.

Även om "Frankenstein" ligger långt fram i tiden kommer Jones träffa Del Toro för att göra el del makeup-tester.  

- Vi kommer faktiskt att börja med makeup-tester inom några veckor. Vi vill göra testerna bara för att kolla, eftersom han har några år att leka med det här. Han har fördelen att han har tid att göra det här helt perfekt, berättar Jones.

Jones berättar också att monstret kommer att baseras på illustratören Bernie Wrightsons teckningar som ägnade nästan tio år för att göra illustrationerna till en specialutgåva av Shelleys Frankenstein.

- Det kommer inte att bli en stor, lufsande Boris Karloff-typ, utan mer en mager och skelettlik version gjord av delar från andra människor, säger Jones.

| 23 juni 2009 12:03 |