video

Skribent

Alexander Kardelo

5 december 2022 | 09:25

Följ med Fassbender bakom kulisserna på Finchers ”The Killer”

Michael Fassbender berättar om ”Gone Girl”-regissörens specifika stil.
Än så länge har det talats relativt tyst om filmen, men snart lär "The Killer" bli en av 2023 års mest efterlängtade.
 
Om inte en neo-noir-thriller med Michael Fassbender som mördare lockar, så är David Fincher i registolen definitivt ett sätt att fånga en filmälskares uppmärksamhet. Mannen bakom filmer som "Seven", "Zodiac" och "The Girl with the Dragon Tattoo" återvänder till sin favoritgenre med historien om " en lönnmördare som långsamt tappar förståndet", baserat på den franska serieromanen "Le Tueur".
 
Det är lite otippat Porsche som bjuder på vår allra första titt på Finchers nästa storfilm. I Youtube-serien "Michael Fassbender: Road to Le Mans", som utforskar skådisens andra passion i livet - motorsport - bjuder han in tittarna bakom kulisserna på inspelningen av sin första film på flera år.
 
Se mer ur "The Killer" nedan (klippet börjar vid 2:30).
 
 

"David Fincher söker efter perfektion"

 
- Det kändes bra att jobba igen. Med någon av Davids kaliber, det gav mig en speciell möjlighet - vi besökte en hel del platser under de fem månaderna. Han är väldigt precis när det kommer till hur man levererar och rör sig och vad som fyller upp bildrutan, berättar skådisen.
 
Vi har tidigare ofta hört om hur Fincher arbetar med många omtagningar för att få till varje scen exakt så som han vill ha den. "The Killer" verkar inte vara något undantag:
 
- Man måste vara på topp och alltid leverera. David söker efter perfektion och det ska ske inom en tagning, som kam vara 40 sekunder eller sex minuter lång. Allt måste ske precis på rätt sätt. (...) Det var en ära och jag lärde mig enormt mycket av honom.
 
"The Killer" ryktas ha en massiv budget på 175 miljoner dollar, enligt IMDb. I rollistan finns även Tilda Swinton. Filmen produceras av Netflix och släpps på streaming någon gång under 2023.
 
Fassbender såg vi senast i "X-Men: Dark Phoenix" (2019), men under nästa år medverkar han också i Taika Waititis komedi "Next Goal Wins".
| 5 december 2022 09:25 |