Film

Skribent

MovieZine

7 oktober 2021 | 15:35

Nya trailern till "Utvandrarna" har Kristina i fokus

Se Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård i julens storfilm. Biopremiär 25 december.
En ny trailer till julens stora svenska biopremiär har just släppts: "Utvandrarna" är Wilhelm Mobergs klassiska berättelse i en modern nyfilmatisering.

I filmen och den nysläppta trailern får publiken se "Utvandrarna" ur ett nytt perspektiv. I Erik Poppes regi har Kristina (Lisa Carlehed) fått ta mer plats. I jakten på ett nytt och bättre liv är det till stor del hennes val och känslor som skildras. Regissören förklarar:

- Med min skildring av "Utvandrarna" vill jag genom Kristinas ögon återge hennes och Karl Oskars kärlek och kamp för ett bättre liv. Hur långt är man villig att gå för att rädda sina barn? För att skapa sig en plats och ett hem i den här världen. Det mod som följde dem, som flyktingar, på den storslagna och dramatiska resan från Småland och över Atlanten till Minnesota. Det är en tidlös och ständigt aktuell berättelse om vilka vi är, vart vi kommer ifrån och vad vi söker efter i livet.
 
 
Medverkar gör också Gustaf Skarsgård, och artisten Tove Lo i sin första filmroll. "Utvandrarna" är med i tävlan om att bli Sveriges Oscarsbidrag 2022.
| 7 oktober 2021 15:35 |