Serie

Skribent

MovieZine

11 juni 2020 | 18:00

FLX gör tv-serie om den omtalade Skandiamannen

Felix Herngrens produktionsbolag planerar att göra en tv-serie om den misstänkte Palmemördaren.
Expressen skriver att Felix Herngrens och Pontus Edgrens produktionsbolag FLX har införskaffat rättigheterna till Thomas Petterssons välkända bok "Den osannolika mördaren – Skandiamannen och mordet på Olof Palme".
 
Igår namngav chefsåklagaren Krister Petersson personen som han anser mördade Olof Palme 1986 och idag kommer det väntade beskedet att det planeras en tv-serie. FLX har anlitat manusförfattarna Wilhelm Behrman och Niklas Rockström ("Kalifat" och "Innan vi dör") att skriva ett tv-serie-manus, något de startade tidigare under våren.
 
- Arbetet är under utveckling och har presenterats för flera intresserade tv-kanaler. Vi är fortfarande i ett tidigt skede av manusutvecklingen så inga kommentarer ännu kring innehållet eller vår take på serien, säger FLX till Expressen.
 
Enligt förlaget presenterar journalisten Thomas Pettersson en rad nya fakta för Palmemordets uppklarande – inklusive hur Skandiamannen avfördes från utredningen på helt felaktiga grunder.
 
FLX har bland annat producerat "Solsidan", "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och Netflix-serien "Störst av allt". Om Netflix även kommer att ta hand om "Den osannolika mördaren – Skandiamannen och mordet på Olof Palme" återstår att se.
| 11 juni 2020 18:00 |