SFF 2014

Skribent

MovieZine

13 augusti 2014 | 10:45

"Flugparken" tävlar på Stockholms filmfestival

Nu släpps de fem första filmerna ur höstens program.
I höst firar Stockholms filmfestival 25-årsjubileum. Nu släpps de första titlarna från programmet. Festivalen pågår mellan 5-16 november.

Flugparken

Kristian, misslyckad som alfahanne och präglad av omklädningsrummets härskartekniker, verkar på ytan snäll och mjuk. När hans bästa vän Alex försvinner efter en kväll tillsammans förändras allt. Fördämningarna brister och allt mer märkliga val gör att Kristians tillvaro rämnar.

Sverrir Gudnason, Malin Buska och Peter Andersson medverkar i Jens Östbergs stilsäkra långfilmsdebut i vilken gränserna mellan offer och förövare flyter ihop. "Flugparken" kommer delta i tävlingssektionen Stockholm XXV Competition där den är nominerad till Bästa film.

Mommy

Det 25-åriga underbarnet Xavier Dolans hyllade film vann jurypriset i Cannes tidigare i år. "Mommy" är ett emotionellt fyrverkeri om en ensamstående mammas stormiga relation med sin son. Xavier Dolan besökte Stockholms filmfestival 2010 med "Hjärtslag", vågar vi hoppas på ett återbesök i år?

Camp X-Ray

Manusförfattaren och regissören Peter Sattlers långfilmsdebuterar med en vågad blottläggning av Guantanamo Bay-lägrets omänskliga levnadsförhållanden och den militära machomiljön. Kristen Stewart visar skådespelarmusklerna i ett fängslande drama.

Mr Leos caraX

Dokumentärfilmen av Tessa Louise-Saomé handlar om den mytomspunne regissören Leos Carax ("Holy Motors" m.fl.) Med filmbilder och intervjuer läggs ett pussel som djupdyker i mysteriet Leos Carax.

Catch Me Daddy

Musikvideoregissören Daniel Wolfe intar registolen för sin första spelfilm – en genreöverskridande thriller om en flicka på rymmen från sin tyranniska pappa.
| 13 augusti 2014 10:45 |