Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 januari 2024 | 15:30

Florence Pugh: ”Kameran gick sönder under sexscenen”

Skådespelerskan berättar att det fanns "aldrig en tråkig stund" under inspelningen av "Oppenheimer".
I samband med en ny panel för Christopher Nolans biopic "Oppenheimer" berättar skådespelerskan Florence Pugh att filmkameran gick sönder mitt när hon och Cillian Murphy höll på att spela in en sexscen i filmen.
 
– Mitt i vår sexscen gick kameran sönder. Ingen vet det här, men det gjorde den. Vår kamera gick sönder när vi var båda nakna, vilket inte var den bästa timingen. Och det fanns inte många kameror, berättar Florence Pugh och fortsätter.
 
– Och en annan kamera var i verkstan och höll på att repareras, och Chris (Nolan) frågade någon, “Var är den andra kameran?” Och den var i verkstan – vilket var dåliga nyheter för den personen som behövde ge honom det beskedet. Vi var tvungna att lista ut hur vi skulle fixa den här kameran.
 
Eftersom det var en sluten inspelningsplats fick Florence Pugh och Cillian Murphy också stanna kvar och skyla sig bäst de kunde med händerna medan de väntade.
 
– Och den här typ kamerakirurgen kommer in i rummet och börjar hålla på med kameran som är trasig, så jag tänkte “jaha, detta är väl mitt tillfälle att lära mig något” så han berättar för mig mig vad som är fel. Du skapar dina egna stunder liksom. Så jag säger “Så vad är grejen med den här slutaren kompis?”
 
Varpå kameraexperten förklarade för henne vad som var fel varpå Nolan la till att ljuset gick in i kameran på fel sätt.
 
– Det var galet att alla personer på inspelningen var så kunniga och så redo att göra den här filmen att det fanns aldrig en tråkig stund. Det var otroligt hela tiden. Det kändes som att vi bara hade tur som fick vara med hela tiden.
| 29 januari 2024 15:30 |