Film

Skribent

MovieZine

13 maj 2024 | 13:30

Klart: Magnus von Horns Cannes-tävlande "Flickan med nålen" får svensk biopremiär

Regissören bakom "Efterskalv" och "Sweat" är tillbaka med sin tredje långfilm.
På onsdag har Magnus von Horns nya film "Flickan med nålen" sin världspremiär på filmfestivalen i Cannes. Filmen utspelar sig efter första världskriget och handlar om en ung kvinna som kommer i kontakt med en hemlig adoptionsbyrå som adopterar bort fattiga kvinnors oönskade barn.
 
Nu står det klart att NonStop Entertainment distribuerar filmen på bio i Sverige.
 
- Vi har länge beundrat Magnus von Horn och det är fantastiskt att få jobba med "Flickan med nålen", en lika delar kompromisslös som oerhört vacker film, och vi ser fram emot världspremiären på onsdag i Cannes huvudtävlan, säger Jakob Abrahamsson, VD NonStop Entertainment.
 
Göteborgsfödde Magnus von Horn är uttagen till Cannes filmfestival för tredje gången. Hans långfilmsdebut "Efterskalv" (2015) hade världspremiär i Director’s Fortnight-sektionen och belönades dessutom med tre Guldbaggar, bland annat för Bästa film och Bästa regi. Uppföljaren, polsk-svenska "Sweat" (2020) blev också uttagen till Cannes.
 
"Flickan med nålen" är hans tredje långfilm, och får nu världspremiär i huvudtävlan.
 
Filmen utspelar sig i Köpenhamn efter första världskriget och handlar om Karoline, en ung fabriksarbetare som finner sig själv övergiven och gravid medan hon kämpar för att ta sig ur fattigdomen. Hon möter den karismatiska Dagmar, som driver en hemlig adoptionsbyrå i en godisaffär och hjälper fattiga mammor att hitta fosterhem åt sina oönskade barn. Ett starkt band knyts mellan de två kvinnorna, men Karolines värld slås i spillror när hon gör en fruktansvärd upptäckt. Huvudrollerna görs av Vic Carmen Sonne och Trine Dyrholm.
 
Något svenskt premiärdatum är inte satt än. Håll utkik efter MovieZines recension från Cannes senare under veckan!
| 13 maj 2024 13:30 |