Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 oktober 2013 | 22:01

Fler skådisar klara för "Jurassic World"

Ty Simpkins, grabben från "Insidious", får huvudrollen (!) i Colin Trevorrows dinosaurierulle.

Bryce Dallas Howard sägs redan ha bokat sin tripp till "Jurassic World". Men huvudrollen går lite oväntat till ett tolvårigt underbarn. Ty Simpkins ska enligt Deadline spela den ledande karaktären i filmen, som spinner vidare på storyn om dinoparken som Gud glömde.

Simpkins är trots sin ålder mycket van vid storfilmer. Han fångade Steven Spielbergs intresse redan 2005 då han spelade i "War of the Worlds", han har också skrämt oss i två "Insidious"-filmer och spelade mot Robert Downey Jr i "Iron Man 3" i våras.

En annan skådespelare som kan dyka upp är Jake Johnson, som spelade i Trevorrows "Safety Not Guaranteed" men kanske är mer känd för den breda publiken som Nick i TV-serien "New Girl".

Det här med huvudroll kanske kan tas med en nypa salt, det behöver inte vara en större eller mindre roll än den som barnen i "Jurassic Park" hade. För inte ska väl "Jurassic World" handla om ett gäng mellanstadiekids på flykt från hungriga dinosaurier... Även om jag lätt hade betalat för att se det.

Hur som helst. Colin Trevorrow regisserar, Steven Spielberg producerar, ett gäng nya läskiga odjur står redo att käka upp folk. Vad mer behöver vi veta?

"Jurassic World" får biopremiär 12 juni 2015.

| 14 oktober 2013 22:01 |