Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 december 2015 | 23:30

J.J. Abrams avslöjar fler cameos i "The Force Awakens"

På ett fiffigt sätt fick både Yoda och Obi-Wan Kenobi vara med i filmen. Men i vilken scen - det är en spoiler.
”Star Wars: The Force Awakens” är julklappen som fortsätter att ge och ge och ge. Först med alla överraskningar på bioduken, sedan med alla frågor att spekulera kring i väntan på ”Episod VIII”. Och även för oss som redan sett filmen finns det fortfarande saker att upptäcka vid nästa omtitt - som bland annat cameon från Daniel Craig, som många lär ha missat.

Men det finns fler kända skådespelare att upptäcka i ”The Force Awakens”. Du kommer inte se dem men du kan höra dem i en specifik scen. Varning för spoilers nedan! Spetsa öronen i scenen där Rey upptäcker ljussvärdet för första gången. När hon tar i det får hon drömlika flashbacks och hör röster: bland annat är det Yoda och Obi-Wan Kenobi som talar.

J.J. Abrams berättar för EW.com hur scenen kom till:

- Tanken med rösterna var att publiken skulle känna, eller ana, en bekant närvaro av Kraften. Du hör lite av Yoda. Du hör Luke som ropar: ”Nooo!” från den där scenen i ”Rymdimperiet”. Och du hör Obi-Wan mot slutet som säger: ”Rey, these are your first steps”.

Ewan McGregor kallades in för att spela in Obi-Wans replik, som sedan mixades med Alec Guinness röst. De spelade Obi-Wan som ung respektive gammal i de tidigare trilogierna.

Även Frank Oz ställde upp med Yodas röst, som han gjorde för första gången år 1980.

- Han var otroligt generös och kom in till oss på Bad Robot för att läsa upp några repliker. Han sa, ”Allt som kan hjälpa och göra filmen bättre, gör jag gärna”, berättar Abrams.

| 20 december 2015 23:30 |