Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

15 februari 2014 | 11:01

"Firefly"-producenten vill återuppliva serien

Tim Minear, som en gång i världen skrev manus och producerade den kultförklarade sci-fi-serien, ser potential i en reboot.

Detta säger han i en intervju med Entertainment Weekly. Dock ska man ha i åtanke att det finns många hinder i vägen för en eventuell comeback, som att Nathan Fillion som spelade huvudrollen är kontrakterad till ett annat TV-bolag (ABC och TV-serien "Castle) och att "Firefly"-skaparen Joss Whedon har häcken full med andra projekt. Men man ska aldrig säga aldrig. Vilket är ungefär det Tim Minear också gör.

- Jag stänger aldrig dörren för den möjligheten. Bara det faktumet att det blev en film ["Serenity"] trots att serien bombade så totalt hos Fox är ett mirakel, säger Minear till EW.

Han säger att han skulle älska att samla ihop "Firefly"-gänget för en reboot, men vet att det kräver åtskilligt med fixande och trixande då alla håller på med andra saker. Men om han fick bestämma skulle han i så fall satsa på en miniserie i någon form. Minear jobbar med just en sådan TV-serie nu: FX:s "American Horror Story", där varje säsong helt byter tema och inriktning.

- Det skulle inte ens behöva vara 13 avsnitt [som "American Horror Story"], se på "Sherlock", hur de gör det. Jag tror det skulle funka bäst. Nåt i stil med att 20th Century Fox skulle få till ett samarbete med Netflix, eller en annan distributör.

"Firefly" visades i Fox 2002, men lades ned efter bara 14 visade avsnitt, spinoff-filmen "Serenity" släpptes 2005.

Skulle du vilja se en fortsättning av "Firefly"?

| 15 februari 2014 11:01 |