Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 juni 2011 | 19:45

Fira Smurfdagen 25 juni

Den 25 juni firar man smurfskaparen Pierre "Peyo" Cullifords födelsedag med det internationella evenemanget Global Smurf Day.

På evenemanget, som anordnas i väntan på 3D-filmen "Smurfarna" som har premiär den 2 september, kan man delta i smurfrelaterade aktiviteter och uppmuntras att klä sig i smurfkostym då ett Guiness rekordförsök. Händelserna kommer synkroniseras världen över och kontrollanter från Guinness World Records kommer att finnas på plats för att räkna blåmålade människor med smurfkläder.

Bland städerna som deltar finns Bryssel, Aten, Scheveningen, Dublin, Mexico City, Panama City, Warszawa, Moskva, Johannesburg, New York och London. I London förvandlar man The O2 till "O-Blue", i New York blir South Street Seaport Smurf Street Blueport och i Taiwan omvandlas landmärket Red House till "Blue House". I byn Júzcar i Andalusien har en av de berömda vita byarna, kända för sin karaktäristiska vitkalkade väggar, målats helt blå, i Köpenhamn dyker smurfar upp på Tivoli för ansiktsmålning och dance-alongs, och smurf-figuriner i naturlig smurfstorlek kommer att inta både Trocadero-terrassen i Paris, det stora torget i Reykjavik, på Colombia's El Dorado International Airport i Bogotá och trafikerade områden i Genève och Zürich i Schweiz.

| 22 juni 2011 19:45 |