Skribent

Alexander Dunerfors

15 september 2011 | 12:01

Fincher smygvisar 8 minuter ur "Dragon Tattoo"

Gissa om vi ångrar att vi inte är på Toronto Film Festival.

David Fincher, mannen som ska introducera Stieg Larssons mysterier till en om möjligt ännu bredare publik, överraskade igår publiken på filmfestivalen i Toronto. Innan visningen av "Straw Dogs" med Alexander Skarsgård, var det dags för lite extra dos Sverige - nämligen en förlängd trailer till "The Girl with the Dragon Tattoo". 

Filmsajterna som var på plats berättar om den fantastiska stämningen i filmen och hyllar musiken, samtidigt som trailern inte avslöjade alltför mycket av storyn:

"Om du älskade hans Oscarsvinnande Musik till "The Social Network", vänta bara tills du hör det här. Det fanns också många riktigt snygga bilder över Sverige och de olika karaktärerna och platserna i den här historien, det är uppenbarligen inte någon amerikaniserad version av boken", skriver FirstShowing.net.

Påminner om Zodiac och Se7en

"Trailern är tiggt klippt och lyckas sätta upp tonen för filmen, allt det som är typiskt Fincher - takten, färgerna och kameraarbetet, allt är där. Tillbakablickarna påminde mig om "Zodiac", hur bilderna passade in i en viss era, står det att läsa på Comingsoon.net.

"Rooney Mara äger varje scen. Trots att man har sett bilder på henne chockas jag över hur annorlunda hon ser ut. Hennes mystiska utseende kommer att förtrolla publiken", berättar Slashfilm.com.

Det är inte klar om och när trailern kommer ut på nätet. "The Girl with the Dragon Tattoo" får biopremiär den 21 december.

| 15 september 2011 12:01 |