Skribent

Carl Adam Anderberg

5 maj 2015 | 10:15

David Fincher gör ny "Entourage"

Han har nominerats för två Oscars och vunnit två Grammys. Nu gör Fincher ytterligare en TV-serie.
Efter inblandningen i "House of Cards" väntar nu en återgång till rötterna för David Fincher som tidigare i sin karriär belönades med två Grammys för musikvideor till en låt av Rolling Stones och en låt av Justin Timberlake och Jay-Z. Den hyllade "The Social Network"-regissören har nämligen en ny TV-serie på gång för HBOs räkning som kommer handla om just musikvideo-branchen.

Serien, som kommer heta "Video Synchronicity", handlar om Robbie som efter att ha hoppat av college flyttar till Hollywood med drömmar om att regissera ett stort sci-fi-epos, men som istället får jobb som produktionsassistent på ett företag som gör musikvideor. Stilen ska enligt uppgift vara åt "Entourage"-hållet, med halvtimmes-avsnitt och en humoristisk ton, och kommer att visa hur musikvideo-industrin exploderade under tidigt 80-tal.

Huvudrollen som Robbie kommer att spelas av Charlie Rowe, känd från "Red Band Society", och det ryktas att andra roller kommer att spelas av Jason Flemyng, Sam Page, Kerry Condon, Elisabeth Lail, Corbin Bernsen och Paz Vega.

Alltihop baseras på en idé av Fincher själv och han kommer också producera och regissera serien (åtminstone i det inledande skedet). Det betyder alltså att han kommer ha en serie igång på både HBO och Netflix, då det nyligen blev klart att succén "House of Cards" också får en fjärde säsong.

Vad tror ni om detta?
| 5 maj 2015 10:15 |