SPONSRAT

Skribent

MovieZine

13 november 2017 | 15:00

Alla föräldrars värsta mardröm i nya adrenalin-fyllda thrillern "Kidnap"

Halle Berry är aktuell i "Kidnap", sin första film på tre år. "Kidnap" har redan visats på mer än 2300 biografer över hela USA och finns idag tillgänglig att streama i Sverige.
"Kidnap" handlar om Karla (Halle Berry) som tar sin sexåriga son, Frankie, till det lokala tivolit. Hon släpper honom ur sikte i några sekunder och plötsligt är han borta. Hennes rädsla växer och han kan inte hittas någonstans. Efter en stund ser hon honom på parkeringsplatsen där en kvinna kastar in honom i sin bil.
 
Detta är början på Karlas värsta mardröm: hennes son har blivit kidnappad. I hennes desperation hoppar hon in i sin bil och följer efter kidnapparna. Scenen startar en adrenalinfylld kidnappnings-thriller, där en mors beslutsamhet och moderinstinkter ställs på prov.
 
Large 74d35a834cbe564342f1003458650e14 halle berry
 
Halle Berry beskriver "Kidnap" som varje förälders värsta mardröm. Hon är själv en mamma till två barn, och säger att detta var en av anledningarna till att hon valde rollen:
 
- Jag visste att jag hade rätt emotionell kapacitet för att få detta till liv. Men det är också en film som talar om styrkan och makten hos en mamma, den kvinnliga andliga styrkan.
 
Beslutsamheten och styrkan hos den kvinnliga huvudpersonen var en av de saker som lockade Halle till projektet.
 
- Hon är en vanlig mamma som lever ett vanligt liv och då händer detta som driver henne till att vara en annan slags person ... en person någonstans mitt emellan olika sinnestillstånd, hon hamnar i positioner där hon inser att "Jag måste kämpa och slåss för det här" och det gör hon!
 
 
Mycket av filmen sker i en biljakt där Karla kör i hög hastighet och försöker att inte tappa kidnapparna ur sikte. Den här delen av filmen var en av de mest skrämmande för Halle då det inte fanns användning av "green-screens". Halle säger:
 
- Det fanns en Formel 1-racerförare fastspänd på toppen av min bil - han tog hand om styrningen. Så han skötte ratten och hastigheten och jag var bara tvungen att sitta där. Jag var verkligen rädd. På inspelningsplatser, hittills för mig, har ingenting varit mer skrämmande än att göra den här filmen.
 
 
Se Halle Berry sätta gasen i botten när "Kidnap" släpps för att streama idag. Hyr eller köp filmen digitalt på iTunes, SF AnyTime, Blockbuster, Plejmo, Viaplay eller Google Play.
| 13 november 2017 15:00 |