Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 april 2024 | 04:00

Stilla din Gosling-feber med hans bästa film - nu på HBO Max

Han spelade Hollywood-stuntman för första gången redan år 2011.
Actionkomedin "The Fall Guy" gör succé på svenska biodukar just nu. För knappt ett år sen fick han oss att skratta som Ken i "Barbie". Ryan Gosling är populärare än aldrig förr - vi tänker att det är dags att återse en av hans allra bästa filmer.
 
Och vilken fin slump: häromdagen rullade "Drive" in i streamingutbudet på HBO Max.
 
Men vänta dig bara ingen komisk prestation från Gosling, inte med Nicolas Winding Refn i registolen. Här spelar han en stuntförare som hamnar i trubbel med gangsters. Det leder till rätt brutala hämndscener som blir till ljuv "cinema" med 80-talssynth på soundtracket.
 
"Drive" räknas ofta till Goslings allra bästa filmer. Den har höga 7.8 i betyg på IMDB och hela 93% på Rotten Tomatoes. MovieZines betyg landade på 4/5: "Ryan Gosling kör rakt in i mitt filmälskande hjärta" skrev vår recensent.
 
När jag intervjuade Ryan Gosling häromveckan berättade han varför han spelat stuntman i flera filmer:
 
- Jag tycker det är ett häftigt jobb och det fascinerar mig enormt. Oavsett om det är "Drive" eller "The Place Beyond the Pines" som var en annan typ av stuntman. Kanske är det något jag hade velat prova på om jag inte blev skådespelare? Men nu när jag har provat på det vet jag inte om jag hade klarat det.
 
| 30 april 2024 04:00 |