Serie

Skribent

MovieZine

29 februari 2024 | 04:00

Film- och tv-stjärnorna som fyller år den 29 februari

Skottdagen är här!
Hur är det egentligen att få fira sin födelsedag endast var fjärde år? De flesta av oss får aldrig veta. Men har du lyckats pricka in ett skottår och den magiska bonusdagen 29 februari som din födelsedag så är du i gott sällskap - 5 miljoner beräknas vara födda detta datum.
 
Här är några kändisar från film- och tv-världen som vi höjer ett glas för just idag.
 
 
Vi säger ett extra stort grattis på 40-årsdagen till Rakhee Thakrar! Den brittiska skådisen har synts i Netflix-serien "Sex Education" och medverkar också som Lottie Bell i bioaktuella "Wonka".
 
 
Jessie T. Usher (född 1992) är för många mest känd som superhjälten A-Train i den populära tv-serien "The Boys". Andra kända titlar på meritlistan är actionfilmen "Shaft" och rysaren "Smile".
 
 
Joel Kim Booster (född 1988) är komikern som du kanske har sett i Apple-serien "Loot" eller komedin "Fire Island". Han är också inblandad i den animerade "Big Mouth".
 
 
Dennis Farina (1944-2013) är ett välkänt ansikte med ett 80-tal roller bakom sig. Han känns säkert igen från filmer som "Midnight Sun", "Get Shorty" och "Snatch".
 
 
Tvåfaldigt BAFTA-nominerade engelsmannen Joss Ackland (1928-2023) var också en flitig skådespelare inom film och tv. Vi minns bland annat honom från "Dödligt vapen 2" och "Jakten på Röd Oktober".
| 29 februari 2024 04:00 |