Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 januari 2022 | 09:00

Skådespelarens hårda ord till filmkritiker: "Fuck you!"

"Internet har nästan dödat journalistiken", säger Ron Perlman.
 
Undergångskomedin "Don't Look Up" - med stjärnor som Leonardo DiCaprio och Jennifer Lawrence i ensemblen - har blivit en av Netflix mest sedda filmer någonsin. Men den är också en av de mest omdebatterade, där varken kritiker eller tittare kan enas om den är skitkul eller bara skit.

Snittbetyget på Rotten Tomatoes ligger på 55% vilket gör filmen "rutten", när amerikanska kritikers åsikter summeras. Något som nu får skådespelaren Ron Perlman att ryta till:

- Fuck you - dra åt helvete med ert ego och detta konstanta behov av att säga allt dåligt om något bara så att du kan få lite uppmärksamhet (...) Det är korrupt, sjukt och skruvat, säger han till brittiska Independent.

Perlman säger vidare att kritiken mot filmen är "en del av hur internet nästan har dödat journalistiken, och nu försöker journalister göra allt i sin makt för att bevara sin auktoritet."
 
Perlman som hård veteran-astronaut i "Don't Look Up". Foto: Netflix
 
Regissören Adam McKay har däremot sagt att han "välkomnar den negativa kritiken, det är viktigt att ha en debatt och passionerade kritiker".
 
Trots att "Don't Look Up" har splittrat (den amerikanska) kritikerkåren har de flesta svenska recensenter delat ut höga betyg. Kanske krävs det lite distans till USA för att helhjärtat omfamna humorn och ironin som Adam McKay bjuder på?

MovieZines recensent Jake Bolin lär iallafall inte stå på Ron Perlmans hat-lista: "Katastroffilmsparodin lyckas bedriva skrockvänlig satir samtidigt som den engagerar känslomässigt" skriver han i sin recension med betyget 4/5.
 
Vad tyckte ni om "Don't Look Up"?
| 27 januari 2022 09:00 |