Film

Skribent

MovieZine

16 november 2020 | 18:00

Filmstaden kan tvingas stänga alla biografer i fyra veckor

Eller? Motstridiga bud och oklarheter efter regeringens nya besked. (Uppdaterat.)
Regeringens nya corona-restriktioner förbjuder allmänna sammankomster på mer än åtta personer. Det gäller från den 24 november och i fyra veckor framåt. Men påverkas biograferna?
 
Först: "Vi kommer behöva stänga"
 
Under måndagseftermiddagen gick Filmstaden ut med att alla biografer kommer att stänga under perioden. Helena Eklund, marknadschef på Filmstaden, kommenterade till SVT:
 
– Det är så himla dystert, men vi kommer behöva stänga. 24 november – 22 december. Det är så länge åtta personersgränsen ska gälla, sen är det klart att det är svårt att veta när man får besked hur det blir efter 22 december.
 
Sedan: "Det är lite oklart"
 
Under kvällen backade dock Filmstaden, då Anders Tegnell meddelat i en intervju att biografer inte räknas som "allmän sammankomst". 
 
– Så just nu är det lite oklart, vi försöker luska fram vad som är sagt, säger Eklund.
  
Vi håller tummarna för att biograferna kan hålla öppet - och inte minst på den viktiga juldagen, som traditionellt sett är en oerhört stark biodag. Fortsättning följer...
 
Uppdatering 17 november: MovieZine har fått följande kommentar från Filmstaden: "Vi inväntar tydliga besked. Förhoppningsvis vet vi under dagen."
 
Uppdatering 18 november: Nu är det bekräftat och klart att Filmstaden kommer hålla stängt i fyra veckor fram till 22 december.
| 16 november 2020 18:00 |