Skribent

MovieZine

4 oktober 2019 | 13:30

Filmstaden öppnar IMAX i Göteborg

Arbetet med nya salongen påbörjas måndagen den 7 oktober.
Filmstaden skriver i ett pressmeddelande att Sverige ska äntligen få en andra IMAX-salong. Redan på måndag den 7 oktober startar arbetet på Bergakungen i Göteborg.
 
Formatet IMAX with Laser kommer att installeras i salong 2 på Filmstaden Bergakungen. Salongen får 214 platser, stor välvd duk, banbrytande projektorteknik och ett immersive sound system som tillsammans levererar den storslagna bioupplevelse IMAX kännetecknas av.
 
- Det känns fantastiskt att vi snart kan ge vår publik i Göteborg möjligheten att uppleva filmer i IMAX, säger Helena Eklund, Marknadsdirektör på Filmstaden. Vi strävar alltid efter att leverera den bästa bioupplevelsen. Avgörande för det är teknik och komfort, och där ligger IMAX alltid i framkant.
 
Ombyggnadsarbetet på Filmstaden Bergakungen startar den 7 oktober och beräknas ta några månader. Under byggnadstiden är salong 2 stängd, medan övrig verksamhet på biografen fortsätter som vanligt.
 
- Vi har längtat lika mycket som publiken till den dag då vi kan välkomna dem till ytterligare en IMAX-salong på Filmstaden och nu ser vi fram emot att kunna göra det inom kort. IMAX tar bioupplevelsen till nya höjder så jag kan garantera att det är värt att vänta på, avslutar Helena Eklund på Filmstaden.
| 4 oktober 2019 13:30 |