Skribent

Mats Karlsson

22 juli 2013 | 11:01

Filmfinansiär stämmer Terrence Malick

Seven Seas Partnership stämmer filmmakaren för ett filmprojekt som aldrig blev av.

Regissören Terrence Malick är en man som går sina egna vägar och är man finansiär får man vara beredd på att allt kan hända. Det är precis det som den Londonbaserade finansiären Seven Seas Partnership har fått erfara. De hade investerat flera miljoner dollar i dokumentärprojektet "Voyage of Time" som dessvärre rann ut i sanden, rapporterar Deadline.

Dokumentären var tänkt att ha Brad Pitt som berättarröst, men projektet blev aldrig av. Seven Seas Partnership har nu lagt in en stämning mot Malick och hans bolag Sycamore Pictures, för att Malick aldrig la ner något jobb på projektet som var tänkt att bli tre projekt i slutändan. När Malick och hans bolag blev konfronterade vägrade de att producera materialet.

Enligt stämningen valde Malick att istället börja jobba med "Tree of Life" och "To the Wonder". Det har gjort Seven Seas Partnership upprörda.

- Sycamore har lagt ner nästan 6 miljoner dollar de senaste sex åren på detta projekt och vi har inte fått något tillbaka, säger Seven Seas Partnerships advokat Dan K. Webb.

Seven Seas Partnership kräver att Malick ska betala tillbaka 3.3 miljoner dollar, som de har investerat i detta projekt samt att Malick lämnar tillbaka allt material.

- Det finns inget fog för Seven Seas krav. Filmen höll budgeten, tidsplanen och alla pengar har använts ändamålsenligt. Att man sedan väljer att gå ut offentligt med det här, innan man ger Syracuse en kopia av stämningen skvallrar bara om nivån på de här anklagelserna, säger Sycamores advokat Maura Wogan.

| 22 juli 2013 11:01 |