SPONSRAT

Skribent

MovieZine

14 september 2017 | 17:00

9 filmer som vi hatar att vi älskar

MovieZines skribenter avslöjar några av sina skämsfilmer. Lista dina egna guilty pleasure-favoriter! (I samarbete med SF Anytime.)
Det går inte alltid att förklara varför man älskar en film. Det kan vara för att den lyfter upp en när man är nere, för att den väcker speciella barndomsminnen, eller för att den helt enkelt är så usel att det blir underhållande. 
 
Vi har låtit våra skribenter berätta om några av filmerna de hatar att de älskar. Glöm inte att skapa en egen lista på Filmfajten.se om du vågar avslöja dina egna skämsfilmer!
 
 
 

Andreas Samuelson: "Jag förstod som vuxen att den var en kalkon"

 
- Gömmer inte mina guilty pleasures i dvd-hyllan men undviker att försvara dem eftersom de egentligen är... kassa. "Hostel" hatar alla utom mig, tyckte det var skönt köttig exploitation-skräck. "Who's That Girl" växte jag upp med som barn, förstod som vuxen att det var en kalkon. "The Blob" är så dålig att den faktiskt blir bra.
 
 
 

Fanny Degerfelt: "Jag förstår sågningarna"

 
- Jag förstår sågningarna som de här filmerna fått och kan skriva listor över saker jag hatar med dem. Ändå är det något som gör att jag frivilligt och skamset ser om dem.

- “Showgirls” är som “The Room” men med en mycket större budget och mer tuttar. Den är melodramatisk, citerbar och fångar en på samma sätt som en bilkrock. ”Spice World” är ett cyniskt drag för att tjäna pengar på åttaåriga tjejer innan en trend helt dör. Filmen är helt idiotisk, men stundtals rätt rolig.

- Att säga något positivt om filmatiseringen av ”Liftarens guide till galaxen” är belagt med spöstraff i nördkretsar. Trots allt den gör fel tycker jag den är trivsam och rolig, en film jag gärna ser när jag är sjuk.
 
 
 

Jonatan Blomberg: "Jag har sett dem mer än 50 gånger"

 
- Jag har aldrig riktigt fattat det där med att ha skämsfilmer, oavsett vad andra tycker om dem. Det är däremot ett faktum att hur många gånger jag än föreslår "mästerverken" till filmer som "Enemy of the State", "The Last Samurai" och "Face/Off", så blir jag alltid nedröstad. Det jag borde skämmas över är snarare att jag sett dem säkert mer än 50 gånger tillsammans - istället för att beta av andra klassiker som jag missat.
 
 
 

Skapa din egna topplista på Filmfajten.se

 
Dela länken till din skäms-topp 3 i kommentarerna nedan. Motivera gärna hur du valde!
| 14 september 2017 17:00 |