Film

Skribent

MovieZine.se

27 februari 2014 | 11:01

Filmen om Swedish House Mafia kommer 17 mars

Enda chansen att se musikdokumentären "Leave the World Behind" på bioduken. Se trailern här.

Dokumentären om de sista laddade ögonblicken med globala musiksensationen Swedish House Mafia visas den 17 mars som ett engångsevent på biografer runt om i landet.

Christian Larson har gjort filmen där vi får vara med och bevittna när Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell bestämmer sig för att bryta upp och gå skilda vägar. I unika bilder får vi sedan följa med på trions legendariska "One Last Tour". En turné som gick till historien som den hittills största i sitt slag, med över en miljon sålda biljetter.

Swedish House Mafia har sålt över 1,7 miljoner album världen över. Deras mest säljande singel, "Don't You Worry Child", har visats över 160 miljoner gånger på VEVO/Youtube och sålt nära sex miljoner singlar världen över. Singeln blev också nummer #1 på iTunes i fler än 45 länder världen över inklusive Storbritannien. Gruppen var den första inom elektronisk dansmusik att spela som huvudakt på världsberömda arenan Madison Square Garden i New York City. Biljetter till konserten sålde slut på bara 9 minuter.

Filmen kommer att ha sin världspremiär på filmfestivalen SXSW i Texas den 12 mars. Dagen efter, torsdagen 13 mars, sker en exklusiv förhandsvisning i Stockholm. 

Biobiljetterna till "Leave the World Behind" börjar säljas den 5 mars i SF Bios kassor.

| 27 februari 2014 11:01 |