Film

Skribent

Mats Karlsson

13 mars 2015 | 21:00

Filmen om Steve McQueen går framåt

Projektet är nu finansierat och Hollywoods toppskådisar står på kö för att spela skådespelarlegenden.
Den planerade filmen om skådespelarlegenden Steve McQueen har varit på gång i flera år, men det är inte förrän nu projektet har blivit finansierat. Det är bolagen Lake Forest Entertainment och The Exchange som har gått samman för att producera filmen, skriver Deadline.

Filmen ska delvis baseras på Marshall Terrills bok "Steve McQueen: The Life and Legend of a Hollywood Icon" och har under årens lopp lockat till sig många stora Hollywoodnamn. De som har visat stort intresse för filmen är regissören James Gray, skådespelarna Jeremy Renner, Channing Tatum och Ryan Gosling. Det stora intresset sägs bero på att filmen ska berätta hemliga saker om McQueens liv, som skådespelaren själv skrev om strax innan han dog.

- Barbara McQueen (McQueens sista fru) har en dagbok som Steve gav till sin sköterska i Mexiko. Dagboken lämnades sedan över till författaren Marshall Terrill. som skrev boken om McQueen. Något hände i McQueens liv som har hållits hemligt under en lång tid. Vi tror att vi har hittat ett väldigt intressant sätt att berätta denna historia, säger Graham Kaye på Lake Forest Entertainment.

Vilken skådespelare vill du se i rollen som Steve McQueen?
| 13 mars 2015 21:00 |