Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 februari 2023 | 20:30

Filmen om Fred Astaire har hittat sin regissör

Tom Holland kliver in i underhållaren Astaires steppskor med ”Paddington”-regissören Paul King bakom kameran.
Det är nu ett år sen vi först hörde nyheten om en Fred Astaire-biopic. Tom Holland står redo att byta Spider-Man-dräkten mot steppskor när 1930-talets populäraste dansare, sångare och skådis får nytt liv på bioduken.
 
Och nu har projektet hittat sin regissör i Paul King, känd för de allmänt älskade ”Paddington”-filmerna. Det är oklart vilken ton han siktar på med filmen om Astaire, skriver Hollywood Reporter - men vi tänker att hans lättsamma och lekfulla sida lär komma till sin rätt här.
 
King regisserar närmast musikalen "Wonka" med Timothée Chalamet i titelrollen.
 
Tur att Tom Holland också kan dansa.
 
Frågan är dock vad Fred Astaire (1899-1987) själv skulle tycka om en biopic? Myten säger att Hollywoodstjärnan lät skriva in i sitt testamente att han aldrig skulle bli porträtterad på film: ”Jag vill inte att mitt liv ska misstolkas”, lär han ha sagt till journalister enligt The Independent. Castingen av Tom Holland har därför väckt lite av en kontrovers bland Astaire-fans.
 
Men en film ska det bli, oavsett vad gamle Fred hade tyckt om saken. Tanken är att den ska följa relationen med hans syster Adele under nära 20 års tid, från vaudeville-akter till de stora scenerna på Broadway. När syrran gifte sig 1932 gick de skilda vägar och Astaire blev en stor stjärna tack vare Hollywood-musikaler som ”Top Hat” (1935”) och ”Dansen går” (1936).
| 13 februari 2023 20:30 |