Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 september 2015 | 09:00

Filmcitatet som inspirerar ”Jurassic World 2”

Alla ledtrådar finns redan i Spielbergs ”Jurassic Park”.
Sommarens succéfilm ”Jurassic World” är startskottet på en ny trilogi om de återfödda dinosaurierna. I en ny podcast berättar regissören Colin Trevorrow om hur både den och uppföljaren har gått till källan för inspiration.

- Trilogin är hämtad ur ”Jurassic Park”, allt finns där… ”Jurassic World” bygger på Ian Malcolms replik: ”Ni stod på geniers axlar för att åstadkomma något så fort som möjligt. Innan ni ens visste vad ni hade, patenterade ni det, paketerade det, klistrade det på en lunchlåda och nu vill ni sälja det”.

- Det sammanfattar ”Jurassic World” för mig, det är därför jag har med så mycket produktplacering, säger Trevorrow.

Även nästa del i serien hämtar sin inspiration ur Steven Spielbergs popcornklassiker. Närmare bestämt citatet: ”Dinosaurien och människan, åtskilda av 65 miljoner års evolution, tillsammans igen. Hur ska vi veta vad som väntar?”

- Det är spännande att ”Jurassic World” gick så bra, det ger oss utrymme att spinna vidare på historien. Det var alltid planerat som en början, en mitten och ett slut, redan när vi skrev första filmen. Nu får vi möjligheten att fortsätta berättelsen.

Trevorrow - som enbart kommer att producera uppföljaren på grund av en viss ”Star Wars”-film som kom i vägen - pratar också om hur man toppar publikens förväntningar.

- Det kommer att bli en annorlunda film. Publiken vill att vi tar det till nästa nivå. Det handlar inte nödvändigtvis om större eller bättre dinosaurier. Jag ser istället startskottet för en mycket större berättelse om vår relation till de här djuren. 

Både Chris Pratt och Bryce Dallas Howard väntas komma tillbaka i sina roller. 

"Jurassic World 2" får biopremiär 8 juni 2018.
| 22 september 2015 09:00 |