Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 mars 2018 | 18:00

6 påsktips på SVT Play

Påsken innebär några sköna, lediga dagar där man får chansen att vila upp sig och slappa framför tv-skärmen. Här är några tips på vad du kan se på SVT Play under ledigheten.
 

East Los High

 
Emmy-nominerad serie i fyra säsonger om en grupp ungdomar vars sista tid i high school kretsar kring livets verkliga problem som sex, droger, graviditet och otrohet. I den totalt latinodominerade ensemblen ingår bland annat Andrea Sixtos (”The Amazing Spider-Man”) och Vivian Lamolli (”Once Upon a Time: The Rock Opera”).
 
 

Mimi & Grigris

 
Franskt drama som utspelas i en afrikansk stad där en ung man med dansdrömmar trots ett förlamat ben tvingas vända sig till kriminalitet för att betala sin styvfars sjukhusräkningar. I misären möter han en prostituerad kvinna som även hon drömmer om ett annat liv. Stark, vacker film med en oväntad och svindlande avslutning.
 
 

Starke man

 
Komediserie som är den första i en trilogi av och med Anders Jansson (”HippHipp”), de andra är ”Halvvägs till himlen” och TV3-aktuella ”Lingonligan”. I denna spelar Jansson ett kommunalråd som efter att hans Svinarp blivit utsedd av lokalpressen som Skånes näst tråkigaste kommun bestämmer sig för att göra sig av med samhällets önskade klientel.
 
 

Tom at the Farm

 
Xavier Dolan, den kanadensiske regissören och skådespelaren som slog igenom med färgstarka ”Jag dödade min mamma” och ”Hjärtslag” gör ännu ett trollbindande känslofyrverkeri med det här svarta dramat. Han spelar själv huvudrollen som titelpersonen som besöker sin döda älskares barndomshem där en skruvad relationen utvecklas med hans familj.
 
 

Utan tvivel är man inte klok - Tage Danielsson

 
En fin dokumentär om en av våra mest folkkära personligheter. Danielsson var inte bara ena halvan av duon HassåTage utan även en begåvad författare och regissör, samt en samhällskritiker och humanist av stor betydelse. Ett utmärkt tillfälle att minnas älskade Tage och även hans medarbetare som Hans Alfredson, Gösta Ekman och Monica Zetterlund.
 
 

Vi hade i alla fall tur med vädret

 
Behöver man lite lättsmält humor och en påminnelse om sommaren som är alltför långt bort så är Kjell Sundvalls komediklassiker perfekt. Rolf Skoglund är den välmenande men misslyckade pappan som får ”Ett päron till farsa” att likna en drömförälder. Husvagnssemestern med familjen resulterar i allt möjligt elände inklusive ett minnesvärt besök på biltvätten.
| 29 mars 2018 18:00 |