Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

6 maj 2015 | 16:30

Fick näthat Joss Whedon att sluta på Twitter?

"Det är skitsnack", säger regissören.
En genusstorm har blåst upp i kölvattnet av "Avengers: Age of Ultron". Diverse "militanta feminister" anser att Scarlett Johanssons karaktär Black Widow spelar den lite väl stereotypa rollen som jungfru i nöd i några av filmens nyckelscener, och debattklimatet på sociala medier som Twitter är och har varit minst sagt ganska hätskt. 

Joss Whedon lämnade nyligen just Twitter, och det har spekulerats i att det skulle vara i protest mot den stora mängd näthat han fått utstå på senaste tiden, men enligt regissören själv är det "skitsnack". Han lämnade för att få lugn och ro att skriva, men säger sig vara väl medveten om anklagelserna om sexism även om han inte vill kännas vid att dessa skulle va anledningen till hans borttagna konto. 

Såhär säger han:

- Det är skitsnack. Tro mig, jag har blivit attackerad av militanta feminister sedan jag började med Twitter. Det är jag van vid. Varje form av feminism slåss mot alla andra former, och varje subdivision av liberalism är alltid upptagen med att slåss mot en annan subdivison, för Gud förbjude att de skulle enas och faktiskt slåss tillsammans för den egentliga saken.

Whedon hävdar istället att det helt enkelt är för svårt att vara kreativ och skriva när Twitter brusar i bakgrunden.

Black Widow har varit hett omtalad sedan hon blev kallad "slyna" av Jeremy Renner i en PR-intervju. Renner bad sedermera om ursäkt för det kontroversiella tilltaget, för att till sist ta tillbaka sin ursäkt i en ny intervju med Conan O'Brian.


Vad tycker ni om Black Widows roll i filmen? Och om Jeremy Renners uttalande?
| 6 maj 2015 16:30 |