Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 juni 2013 | 13:15

Femte "Terminator" startar ny trilogi

Annapurna Pictures har stora planer för filmen, som ska stå klar till sommaren 2015.

Den utdragna processen med att hålla Terminator-serien vid liv fortsätter. Och precis som fallet var med "Terminator Salvation" för några år sen, hoppas man nu återigen få till en ny och fristående trilogi.

Men en sak i taget. Manuset till en femte "Terminator"-film (som vi hittills för enkelhetens skull kallar "Terminator 5") är på gång, och idag fick den också ett premiärdatum. Den 26 juni 2015 får världen en ny film om mördarmaskinerna från framtiden, fast hur mycket den egentligen har gemensamt med de fyra tidigare är oklart.

Producenterna bakom "The Master" och "Zero Dark Thirty" sitter på rättigheterna, vilket gör filmen onekligen lite mer intressant. Arnold Schwarzenegger har också sagt att han kommer tillbaka i en roll, något som borde göra några fans glada.

Enligt pressmeddelandet ska deras reboot bli den första i en fristående trilogi, och det är första gången vi hör planer på en "Terminator 6" och "Terminator 7" från Annapurna Pictures.

Ett rykte häromveckan sa att "Terminator 5" kommer att utspelas på 1950-talet och att Dwayne Johnson kan få en roll. Inspelningen startar efter nyår.

| 28 juni 2013 13:15 |