Spel

Skribent

MovieZine

25 november 2020 | 14:30

Black Week-rean är igång: fynda spel till PlayStation och Xbox

MovieZine tipsar om fem prisvärda spel under Black Week på Webhallen.
Just nu har återförsäljaren Webhallen sin Black Week-rea med mängder av rabatter på allt ifrån tv-apparater till datorer, men även en hel del billiga spel. Därför vill vi på MovieZine tipsa om de hetaste spelen i rean som förhoppningsvis kan värma upp dig under den ruggiga hösten. 
 
Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 

1. "Final Fantasy VII Remake"

 
 
När remaken av det älskade japanska rollspelet som introducerade många i västvärlden till genren släpptes i till Playstation 4 i våras gav vi det full pott i betyg.
 
I spelet följer vi den tidigare soldaten Cloud som kämpar mot den onda organisationen Shinra, samtidigt som den mystiska och idag legendariska skurken Sephiroth lurar i skuggorna. I den här första delen får du utforska ett Midgar som ser ut så som du troligtvis föreställde dig bakom den enkla grafiken i originalet. 
 
Köp spelet för 399 kronor (ordinarie pris 595 kr)
 

2. "Gears 5"

 
 
"Gears of War"-serien har länge varit levererat några av de största och mest actionpackade titlarna till Xbox-konsolerna och det senaste spelet "Gears 5" är inget undantag. Vi gav spelet 4 av 5 i betyg och kallade det för en "ett köttigt actionspel som alla bör spela". 
 
I "Gears 5" följer du soldaten Kait som introducerades i "Gears of War 4" under det fortsatta kriget mot de monstruösa varelserna "The Swarm", samtidigt som vi får dyka djupare i hennes förflutna. Spelet tar dessutom till vara på den extra kraften i den nya konsolen Xbox Series X, så förvänta dig ett riktigt snyggt actionspel om du lyckats roffa åt dig en maskin. 
 
Köp spelet för endast 99 kronor (ordinarie pris 499 kr)
 

3. "Rayman Legends"

 
 
"Rayman Legends" må vara ett realtivt gammalt spel vid det här laget, men det är verkligen ett av de härligaste 2D-plattformsspelen du kan få tag på till Nintendo Switch. 
 
Tillsammans med den arm- och benlösa hjälten Rayman och hans vänner får du följa med på ett fartfyllt äventyr som har en väldigt tilltalande tecknad stil och trallvänlig musik. Det här är dessutom "Definitive Edition", som innehåller mer innehåll än tidigare versioner.
 
Köp spelet för 199 kronor (ordinarie pris 399 kr)
 

4. "Doom Eternal" 

 
 
"Doom Eternal" är det andra spelet i den skjutgladna seriens återvändo från 90-talet och är "själva definitionen av explosion action" och erbjuder ett "sjuhelvetes högt tempo", enligt vår recensent. 
 
Den här gången tar du återigen dig an rollen som den stenhårda Doom Slayer, då jorden har blivit invaderad av ondskefulla varelser från helvetet. Precis som i föregångaren kan du förvänta dig galet snabba och brutala strider med mängder av olika futuristiska vapen, samtidigt som tung hårdrock dånar i hörlurarna.
 
 

5. "The Witcher III: Wild Hunt"

  
 
"The Witcher III: Wild Hunt" är enligt många ett av de allra bästa spelen du kan få tag på just nu. Spelet är baserat på en bokserie av den polska författaren Andrzej Sapkowski och har även fått en lyckad tv-serie på Netflix. Här följer du häxkarlen Geralt, som letar efter sin adoptivdotter som är på flykt från "The Wild Hunt". 
 
Har du ännu inte spelat det här tokhyllade spelet är det här ett bra tillfälle, då versionen som ingår i rean är "Game of the Year Edition", som innehåller de två massiva expansionerna "Hearts of Stone" och "Blood and Wine". CD Project Red har dessutom lovat att en gratis uppdatering kommer till Playstation 5 och Xbox Series X framöver, som levererar bättre grafik. 
 
För endast 179 kronor (ordinarie pris 349 kr) kan du köpa spelet till Playstation 4. 
  
Vad kommer du köpa under Black Week? 
| 25 november 2020 14:30 |