Serie

Skribent

MovieZine

10 november 2021 | 09:30

Felix Sandman spelar mot "Lost"-stjärna

Artisten och skådespelaren gör sin första engelskspråkiga roll i internationella serien "Last Light" på Viaplay.
Vad skulle hända om all olja i världen helt plötsligt äventyras? Det får vi svar på i Viaplays nya originalserie "Last Light" där Matthew Fox gör comeback efter sin stora tv-roll i "Lost". Dessutom har svenska stjärnan Felix Sandman en av rollerna.

- Det känns skitfett och stort att få vara del av denna produktion. Min första engelsktalande roll vilket känns overkligt kul och jag är så exalterad, säger Sandman i ett pressmeddelande.

När världens främsta olje-kemist Andy Yeats (Matthew Fox) blir kallad till Mellanöstern för att undersöka ett problem med nationens oljereserver, är han ovetandes om att han flyger in i vad som ska visa sig bli en total världskatastrof. Det som till en början verkar vara ett litet fel på oljan, utvecklar sig snabbt till ett enormt problem - och han inser att världen står inför en omfattande oljekris. Till följd av detta kollapsar inte enbart världsekonomin utan tillgången till livsnödvändigheter så som el, energi, transport, mat och medicin försvinner abrupt.

Samtidigt som Andy kämpar med att hitta orsaken står hans familj inför egna stora utmaningar. Strandad i mellanöstern och separerad från sin familj, tvingas han att ta till alla medel för att lösa mysteriet bakom attacken och hitta en väg hem igen.

Felix Sandman ("Störst av allt") spelar Ashly Wiles, en av de miljöaktivister som är inblandad i attacken. I andra roller syns också Joanne Froggatt ("Downton Abbey") och Tom Wlaschiha ("Game of Thrones").

"Last Light" är baserad på en roman av Alex Scarrow och har streamingpremiär på Viaplay under nästa år.
| 10 november 2021 09:30 |