Film

Skribent

MovieZine

2 oktober 2019 | 18:00

Felix Herngren filmar dramakomedin "Dag för dag"

Med Sven Wollter, Tomas von Brömssen och Peter Magnusson i rollistan.
Felix Herngren ("Solsidan" och "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann") har nu hittat sitt nästa filmprojekt, som blir dramakomedin "Dag för dag" med flera tunga svenska skådespelarnamn i rollistan.
 
Filmen beskrivs av SF Studios som en varm dramakomedi om att få en sista chans i livet, om att våga älska när man tror det är för sent, om vänskap över generationsgränserna och om döden, som när den kommer nära, kan få oss att börja leva.
 
"Dag för dag" inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin (Martina Haag) och städaren Simon (William Spetz). Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.
 
Manuset är skrivet av Tapio Leopold efter en story av William Spetz och Martina Haag. Herngren intar själv registolen och ger följande kommentar:
 
- För mig är det naturligt att jobba med tunga ämnen som åldrande och aktiv dödshjälp, men att försöka göra det med värme och humor. Jag själv har haft människor i min nära bekantskapskrets som avslutat sina liv på en av de omdebatterade klinikerna i Schweiz och det gör att jag känner en extra närhet till den här historien.
 
"Dag för dag" spelas in i Göteborg med start i september och fortsätter under hösten i Köpenhamn, Berlin och Kroatien. Filmen får biopremiär hösten 2020.
| 2 oktober 2019 18:00 |