Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 december 2014 | 23:00

Felicity Jones löser gåtor med Tom Hanks

"Like Crazy"-skådisen aktuell i nästa Robert Langdon-deckare, "Inferno".
Tom Hanks och Ron Howard följer snart upp "Da Vinci-koden" och "Änglar & demoner" med "Inferno". Den tredje filmen om professorn och mysterielösaren Robert Langdon som är baserad på Dan Browns fjärde bok. Och han slipper ju som tur är lösa allting ensam. Hanks kommer få sällskap av Felicity Jones i rollen som Sienna Brooks.

Deadline beskriver karaktären som en doktor som ska hjälpa Langdon att återfå minnen som ska hjälpa honom att stoppa en galen terrorist. Om förhandlingarna går igenom blir det en av få riktiga storfilmer som Jones medverkat i. 

Trots att hon filmat flitigt större delen av sitt liv, har den begåvade 30-åriga britten ännu inte blivit ett husnållsnamn. Hon har valt bort större filmer för att fokusera på mindre kvalitetsrullar som "Like Crazy" och "Breathe In", men hann med ett inhopp i "The Amazing Spider-Man 2". En roll som för övrigt har potential att växa i en eventuell uppföljare. 

Härnäst ser vi henne som Stephen Hawkings fru i "The Theory of Everything", filmen som spås ge henne en del uppmärksamhet under den kommande galasäsongen. 

"Inferno" kommer på bio hösten 2016.
| 2 december 2014 23:00 |