Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 december 2017 | 23:45

Fejk eller inte? Första bilden från ”Solo: A Star Wars Story” väcker frågor

Det här påstås vara vår första titt på Alden Ehrenreich, Donald Glover och Emilia Clarke i vårens Star Wars-äventyr.
I maj får ”Solo: A Star Wars Story” biopremiär. Men medan de flesta av sommarens stora filmer redan släppt bilder och trailers, är det förvånansvärt tyst kring Han Solos spinoff.

När studion tiger väcks rykten, funderingar och farhågor. Många har debatterat online de senaste veckorna ifall filmen kommer bli flyttad till december 2018, eller ifall Lucasfilm räknar med en flopp.

Här är mer att klura över: en första promobild har landat, och internet kan inte bestämma sig för om den är fejk eller inte. Om bilden är äkta, är detta vår första titt på Alden Ehrenreich som en ung Han Solo, Donald Glover som parhästen/rivalen Lando Calrissian, och Emilia Clarke som den mystiska karaktären Kira.
 
 
Bilden sägs härstamma från sajten Licensing Russia, vilket får iallafall mig att tro att det handlar om en promobild gjord för en serie leksaker, Happy Meals eller liknande, och inte en poster för själva filmen. Det vore inte första gången som oförsiktiga leksakstillverkare råkar läcka bilder från storfilmer.

Sajter som Slashfilm har bekräftat med Lucasfilm och Disney att bilden ovan "inte är officiell" eller skapad av dem. Men det kan fortfarande röra sig om en licensierad partner, som satt ihop något utifrån befintligt bildmaterial. Om det inte bara är proffsig fan-art, vilket ju har hänt förut.
 
Hur som helst är det dags för Disney och Lucasfilm att lägga i en växel, och börja påminna fans om att en ny Star Wars-film snart har premiär.

Med mindre än fem månader kvar är det ovanligt att vi ännu inte fått se någon marknadsföring för en av 2018 års största filmer. Visserligen vill de fokusera på en film i taget, men ”The Last Jedi” rullar på duktigt på biodukarna, och fansen är självklart nyfikna på vad nästa film har att erbjuda. Vi räknar med att få se den första trailern i början av 2018, troligen redan i januari.
 
"Solo: A Star Wars Story" får svensk biopremiär den 23 maj.
 
Vad tror ni om bilden - fejk eller inte? Kommentera nedan.
| 27 december 2017 23:45 |