Film

Skribent

MovieZine

3 juli 2020 | 11:00

Feelgoodfilmen "Catwalk" blir Viaplay-serie

Från Glada Hudik till New York. Följ Emmas dröm om att bli catwalkmodell i årets mest omtalade svenska dokumentär - snart som tv-serie.
Svenska dokumentären "Catwalk", som följer Emma Örtlunds dröm om en modellkarriär, blev en av årets mest omtalade filmer när den gick upp på biograferna i januari. Nu blir den även en serie i sex delar på Viaplay – där vi får ännu mer av Emma och hennes vänner från Glada Hudik-ensemblen.

Serien "Catwalk" har premiär på Viaplay den 11 september tillsammans med filmen. Här är den officiella trailern.
 
 

Det här är "Catwalk"

 
En dag fick Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson ett brev från Emma Örtlund från Gislaved. Hon bad om hans hjälp för att förverkliga sin stora dröm: att bli modell och få gå en catwalk. Emma ville ta revansch på alla de som mobbat henne för hennes funktionsnedsättning. Och revansch fick hon – med råge.

Brevet ledde till filmen "Catwalk" som hade biopremiär i januari och blev en av årets stora succéer. TV-serien i sex avsnitt kommer visa mer av historien.

– Jag kan lova att tittarna kommer kastas mellan fantastiska, galna och helt underbara historier, säger Pär Johansson i ett pressmeddelande.
| 3 juli 2020 11:00 |