exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

4 november 2022 | 15:10

"Feed" kan få uppföljare: "Vi spånar redan idéer med Joakim Lundell"

Den svenska skräckfilmen är en publiksuccé - och hos Scandinavian Content Group frodas redan idéerna för "Feed 2".
Med 40 000 sålda biobiljetter under premiärhelgen tog sig "Feed" in raka vägen på biotoppens förstaplats. Joakim Lundell och gänget kan vara stolta över att ha petat ned självaste Dwayne Johnson och en påkostad superhjältefilm från DC från biotronen.
 
Nu är frågan: är detta bara början på en ny skräckvåg från Sverige?
 
Svaret är ja - om filmbolaget Scandinavian Content Group får som de vill. I en exklusiv intervju med MovieZine avslöjar filmens manusförfattare och producent Paolo Vacirca att man redan funderar på hur "Feed 2" skulle kunna se ut.
 
- Vi pratar redan med Jocke. Han har en massa kul idéer för en uppföljare. Vi har en massa kul idéer också, och vi hoppas att tillsammans skriva en uppföljare, jag, Henry (Stenberg) och Jocke.
 
 
"Feed" följer en grupp influencers som blir strandade på en ö medan något otäckt lurar i vattnet och försöker döda dem. Bland skådespelarna finns Sofia Kappel, Molly Nutley och Joel Lützow. Utmaningen som filmskaparna just nu försöker kläcka är, hur kan "Feed 2" se ut?
 
- Det finns två typer av uppföljare. Man kan göra en direkt uppföljare med överlevande karaktärer från ön som fortsätter sina liv. Och man kan göra en annan typ, som i "The Purge", att något liknande händer på fler ställen i världen eller i Sverige.
 
- Tematiskt handlar "Feed" om vem som skapar en sanning som många kan tro på. Det är en samhällskommentar till sociala medier. Nästa film skulle kunna bli en ny samhällskommentar till sociala medier som vi bygger en helt ny berättelse kring. Vi har lite olika tankar där. Jag kan inte säga mer än så, men vi funderar definitivt på en uppföljare.
 
En längre intervju kommer att publiceras på MovieZine inom kort.
| 4 november 2022 15:10 |