Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

29 februari 2024 | 08:00

Gamla favoriter återvänder till "NCIS" för ny spinoff

De tidigare trotjänarna Anthony DiNozzo och Ziva David känner sig redo för ett europeiskt äventyr.
Michael Weatherly var en av originalmedlemmarna i "NCIS" när serien sjösattes för mer än 20 år sedan. Cote de Pablos steg på skutan i tredje säsongen och stannade till den elfte, och två år senare gjorde Weatherly samma sak.
 
Nu återvänder båda skådespelarna, liksom deras karaktärer Anthony DiNozzo och Ziva David, till "NCIS"-franchsien för en alldeles egen spinoff.
 
Enligt Variety handlar det om 10 avsnitt för streamingtjänsten Paramount+ (vilket sannolikt innebär att den dyker upp hos SkyShowtime här), som kommer styras av mansuförfattaren och producenten John McNamara ("Trumbo")
 
Den nya serien, som ännu saknar egen titel, kommer följa Tony och Ziva som lever ett lugnt liv tillsammans med sin dotter. Men när Tonys säkerhetsfirma attackeras, måste paret fly genom Europa och samtidigt luska ut vem tusan det är som är efter dem - och varför.
 
Weatherly och de Pablo skriver i ett gemensamt uttalande:
 
"Vi har pratat om den här historien i många år och nu, med John McNamara vid rodret, är vi redo. Tony och Zivas (och dottern Talis) värld kommer att bli en actionfylld berg- och dalbana fylld av kärlek, fara, tårar och skratt. Vi vill också uppmärksamma och tacka de fans från hela världen som stöttat "TIVA"-rörelsen i åratal. Än idag hälsar de på oss i mataffärer och på gatan för att berätta hur mycket dessa karaktärer betyder för dem och frågar vad Tony och Ziva gör nu."
 
Det är oklart när spinoffen kommer ha premiär, men inspelningarna är tänka att inledas senare i år så någon gång under 2025 känns ganska rimligt.
 
| 29 februari 2024 08:00 |