Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 november 2015 | 11:00

”Fast & Furious” kan få spin-offs och prequels i all framtid

Vin Diesel lovar att behandla filmserien ”med klass”.
”Fast & Furious”-filmerna kör samma väg som ”Transformers”: mot ett stort filmiskt universum med prequels och spin-off-filmer. Variety avslöjar Universals stora planer för den högoktaniga actionserien, och som producent är Vin Diesel helhjärtat ombord:

- Vi har skrivit storylines för flera karaktärer. Det här är något vi har bollat med ett tag. Det är en rik filmserie som vi kommer att behandla med klass.

Med sin blandning av snabba bilar, häftiga heists och stora stuntscener har ”Fast & Furious”-filmerna gått ifrån att bara vara racingrullar och hittat sitt framgångsrecept på senare år. Men trots att filmserien växer i popularitet för varje film - vårens ”Fast & Furious 7” blev en av de största biosuccéerna någonsin - har det länge talats om ett avslut efter tio filmer. Nu kan det alltså bli fler:

- Vin har en plan för tre filmer till, så vi gör tre till och ser var vi står. Allt har ett slut så jag tror inte att vi kommer göra hundra filmer, säger Jeff Shell, ordförande i Universal Filmed Entertainment Group.

Närmast står ”Fast & Furious 8” på tur, med regissören F. Gary Gray (”Straight Outta Compton”) bakom ratten. Vin Diesel lovar en annorlunda ton:

- Vi har en regissör som kommer att ta fram mörkret och karaktären.

Än är det inte klart vilka skådespelare och rollfigurer som kan bli aktuella för en prequel eller spinoff. Har ni några önskemål?
| 17 november 2015 11:00 |