Film

Skribent

Tobias Andersson

22 maj 2023 | 21:18

Vin Diesel bekräftar: ”Fast & Furious” rullar vidare med spinoffs

Även om ”Fast & Furious”-filmerna har mållinjen i sikte så kommer franchisen ändå leva vidare med spinoffs, åtminstone om Vin Diesel får bestämma.
”Fast X” har gjort storslam på vita duken och har nu gasat sig upp till biotoppens förstaplats. Hittills har den tionde delen i ”Fast & Furious”-följetongen dragit in vad som motsvarar 267 miljoner dollar världen över. Ett starkt kvitto för herr Diesel att den actionspäckade franchisen fortfarande är omåttligt populär.
 
Och filmserien ser inte alls ut att sakta ner – snarare tvärtom! Den tvådelade finalen kan mycket väl komma att förlängas till en trilogi och Vin Diesel har nu även bekräftat att flertalet spinoffs kommer att bli av. Hans tidigare idé om att låta filmseriens kvinnor få huvudrollerna i en egen film är fortfarande på tal.
 
– Jag började utveckla den kvinnliga spinoffen 2017 tillsammans med flertalet andra spinoffs. Ju snabbare jag kan leverera finalen, desto snabbare kan jag släppa alla planerade spinoffs, sa Vin Diesel till Variety.
 
Damerna kommer att ta mer plats i en kommande ”Fast & Furious”-spinoff.
 
Så även när mållinjen är passerad ska Vin Diesel se till att ”Fast & Furious” gasar på med spinoffs inom det adrenalinstinna filmuniversumet där det knappast råder soppatorsk. Filmseriens första (och hittills enda) spinoff som släppts är ”Fast & Furious: Hobbs & Shaw”.
 
Enligt MovieZines recensent Lucas Mass håller ”Fast X” måttet som belönades med betyget 3/5, så vi håller tummarna att franchisen fortsätter att leverera högoktanig action med glimten i ögat.
| 22 maj 2023 21:18 |