Serie

Skribent

Josefine Krischausky

17 februari 2022 | 19:40

"Fargo" kommer tillbaka med en femte säsong

Efter en lång tid utan ett tydligt besked bekräftar FX att den hyllade antologiserien återvänder, samt att fortsättningen kommer utspela sig i modern tid.
Nästan ett och ett halvt år har hunnit gå sedan den fjärde säsongen "Fargo" hade premiär, men vi har hittills varit utan ett officiellt besked om en fortsättning. Nu bekräftas det dock att serien kommer återvända med en femte säsong, rapporterar Variety.
 
I och med sitt antologi-format sätter varje säsong av "Fargo" en separat berättelse i fokus. Medan den förra följde en maffiahistoria på 1950-talet, avslöjas det att säsong fem kommer att utspela sig i modern tid, närmare sagt under 2019. Den exakta handlingen är ännu hemlig, men tv-kanalen FX ger oss två frågor att fundera på: "När är en kidnappning inte en kidnappning, och tänk om din fru inte är din?"
 
Konceptet innebär också att serien för varje säsong byter ut sin ensemble – Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Ewan McGregor, Kirsten Dunst, Chris Rock, Jesse Plemons och Jessie Buckley är bara några få av skådespelarna som dykt upp hittills. Vilka namn som kommer att finnas på den nya rollistan återstår dock att se.
 
 
"Fargo" började sändas 2014, med den första säsongen baserad på bröderna Coens film från 1996. Sedan dess har serien, som är skapad av Noah Hawley, tagit emot ett flertal Golden Globes och Emmy-statyetter. 
 
Ett officiellt premiärdatum för den nya säsongen meddelas vid ett senare tillfälle. Tills dess finns alla fyra säsonger av "Fargo" tillgängliga för svenska tittare på Viaplay. 
| 17 februari 2022 19:40 |