Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 augusti 2014 | 21:00

”Fantastic Four” från 1994 är filmen som Stan Lee vill glömma

Smygtitta på den nya dokumentären ”Doomed!” som djupdyker ner i Roger Cormans bortglömda lågbudgetfilm.
Se 3-minutersklippet här:


Idag förknippar vi Marvels namn med påkostade superhjältefilmer. Annat var det i början på 90-talet, när producenten Roger Corman - känd för en lång rad filmer som hellre var billiga än bra - åtog sig att spela in ”Fantastic Four” för en miljon dollar. 

Filmen lades senare på hyllan - spekulationer säger att den enbart spelades in så att producenten kunde behålla sina rättigheter till Marvels karaktärer. ”Det var aldrig meningen att den skulle visas för någon”, har Stan Lee senare sagt. Men en VHS-kopia läckte ut och blev med stor entusiasm kopierad över hela världen, redan innan nätpiracy var ett begrepp.

I år, 20 år efter inspelningen, kommer dokumentären ”Doomed!” som ska ta oss bakom kulisserna och berätta vad som egentligen hände. Regissören, alla skådespelare och Corman själv intervjuas i filmen, som just har släppt smygtitten ovan. Den ser vi fram emot!

Mer gött för oss filmnördar: I år kommer också dokumentären "The Death of Superman Lives: What Happened?" om Tim Burtons försök att filma Stålmannen med Nicolas Cage.

Läs också:

| 19 augusti 2014 21:00 |