Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

21 juli 2014 | 19:00

Fansen upprörda: NBC tänker låta "Constantine" vara heterosexuell

Fastän det dröjer tills oktober innan DC Comics-serien når TV-rutorna är vissa av seriefigurens fans redan missnöjda. Med "Constantines" sexualitet.
Dramat som bygger på DC Comics/Vertigos "Hellblazer"-album handlar om den brittiske ockulte detektiven tillika bondfångaren John Constantine som i TV-serien kommer att spelas av walesiske skådisen Matt Ryan. 

I serieböckerna röker Constantine som en borstbindare. Det har NBC förbjudit, vilket MovieZine rapporterat om tidigare. I serieböckerna är han tydligen även bisexuell. Och det har NBC också satt p för, enligt Huffington Post. Eller snarare: de har enbart koncentrerat sig på kvinnlig fägring för den sarkastiske detektiven. 

Och det är detta som nu vissa fans stör sig på. Under hashtaggen #BiBlazer har ett stort antal fans via Tumblr och Twitter bett folk kontakta NBC och begära att Constantine ska utmålas som bisexuell i TV-serien.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Ur "Hellblazer" #51.

Exekutive producenten Daniel Cerone säger till Entertainment Weekly att sexuella preferenser inte är en viktig del av karaktären, men lämnar för säkerhets skull en dörr lite, lite på glänt.

- I serieböckerna åldrades John Constantine i takt med utgivningen. Över de här tre decennierna var det kanske i ett eller två  nummer som han sågs hoppa i säng med en man. Så kanske om 20 år? Men det finns inga planer på något sådant nu.

Vad säger du? Är de sexuella preferenserna viktiga att bibehålla? Eller är rökningen viktigare? Kommentera nedan!
| 21 juli 2014 19:00 |