Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

30 juni 2014 | 20:00

"Constantine" får inte röka i TV

Ett av John Constantines största kännetecken utöver trenchcoaten och det blonda håret - den ständiga cigaretten - kommer inte synas i NBC-serien.
I en nyligen gjord intervju med Collider säger Neil Marshall, som regisserade "Constantine"-piloten, att eftersom det inte är kabel-TV utan NBC så går rökandet bort. 

- Det är en av de saker som inte tillåts. Men det är ju ett av hans mest utmärkande drag så vi försöker komma runt det och få in så många hänvisningar till rökningen som möjligt. Vi får se vad som händer.

På frågan om John Constantine, som i TV-serien spelas av Matt Ryan, ändå har någon form av cancer (i DC Comics-serien lider han av obotlig lungcancer) säger Marshall:

- Jag har ingen aning om vart storyn kommer ta vägen efter pilotavsnittet, så jag kan inte ge ett svar på det. Men i piloten nämns inget. 


"Constantine" i serieform.

Marshall jämför sedan "Constantine" med en annan serie som lyckats vara både mörk och obehaglig trots att den går i NBC: "Hannibal"

- Vår avsikt är att göra "Constantine" så mörk och skrämmande som möjligt. Det har varit vår plan hela tiden. Så vi kommer testa en massa otäckheter. Men det här med rökningen är väldigt frustrerande. Fast vem vet vad som kommer hända sen? Det finns fortfarande många vägar att gå. 

"Constantine" har amerikansk premiär den 24 oktober. Ingen svensk TV-kanal har ännu sagt något om inköpt.

Går det att göra "Constantine" rättvisa utan hans kedjerökande? Vad tycker ni? Kommentera nedan!
| 30 juni 2014 20:00 |