Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 september 2020 | 15:55

Fansen hatar förändringen i nya säsongen av "The Boys"

"The Boys"-skaparen Eric Kripke är delvis förstående men också väldigt besviken över hur fansen har reagerat på förändringen - att avsnitten nu släpps veckovis.
Hela den första säsongen av "The Boys" släpptes på en och samma dag ifjol vid premiären, något seriens skapare ville ändra inför fortsättningen - för att göra det möjligt att få till mer snack kring de specifika avsnitten. Nu strömmar arga fans, som hade förväntat sig att få ta del av hela säsongen på en gång, in på Amazon och sätter ettor i betyg för att sänka betyget på den nya säsongen i ren frustration.
 
Eric Kripke, seriens showrunner och skapare, har i en intervju med The Wrap nu gått ut och försvarat valet om att släppa den nya säsongen veckovis - samtidigt som han inser att detta kunde ha kommunicerats ut tydligare från produktionens och Amazon Primes sida. 
 
- Jag förstår att folk är besvikna, ärligt talat, när jag ser tillbaka på det så trodde vi att vi hade kommunicerat det tydligt nog, att den nya säsongen skulle släppas veckovis. Uppenbarligen, med facit i hand, så hade vi behövt göra mycket mer än vi gjorde för att vara säkra på att alla hade förstått så folk inte blev överraskade och besvikna. Det skulle jag ha gjort annorlunda. Fast ändå, vi gick ut med informationen. Men vi borde ha skrivit det i neon, uppenbarligen.
 
- Jag förstår att folk är besvikna, men jag tror att vad dem behöver förstå är att det här inte var ett företagsbeslut från Amazons sida för att tjäna extra pengar - utan det kom från oss producenter. Vi ville ha det såhär. Det var ett kreativt beslut. Så även om dem inte gillar det, så borde man ändå respektera att alla som har gjort serien ville att det skulle släppas på det här sättet för att lugna ned det lite så det gick att ha snack om alla avsnitten. Så folk borde respektera att det var ett kreativt beslut.
 
- För det andra, liksom, varför skulle du vilja skada något som du älskar så mycket att du blev besviken över att du inte kunde se allt på en gång - det känns inte så härligt för mig. Vi är okej, och det kommer att bli bra, men det är inte kul att se dåliga recensioner från något folk faktiskt älskar. Jag menar, det får inte riktigt oss som gör serien att må bra. Det kan jag säga i alla fall.
 
 
Den andra säsongen av "The Boys" har efter 80 recensioner hos Rotten Tomatoes hela 98% positiva recensioner från tv-kritikerna, medan betyget hos Amazon i nuläget fortsätter att sjunka efter drygt 5000 användarrecensioner. Lyckligtvis har Amazon Prime redan beställt en tredje säsong av "The Boys" så det återstår att se om serien kommer att släppas i sin helhet eller veckovis nästa säsong. Men sannolikt kommer man se till att alla verkligen har förstått hur många avsnitt som kommer att finnas tillgängliga på premiärdagen.
 
I nuläget går det att se de fyra första avsnitten av den andra säsongen, nya avsnitt släpps varje fredag. Den andra säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt.
 

Läs också: "The Boys" are back in town!

 
Tycker du att "The Boys"-skaparen har rätt att bli besviken över fansens agerande? Kommentera gärna nedan!
| 14 september 2020 15:55 |