Serie

Skribent

MovieZine

6 september 2020 | 08:00

Streamingtips: "The Boys" are back in town!

Andra säsongen av den ultravåldsamma superhjälteserien har landat på Amazon Prime Video. Vad kan vi vänta oss?
Amazons stora succéserie är tillbaka med nya avsnitt. Förra året hyllades "The Boys" som en hämningslös ny twist på den mättade superhjältegenren. I helgen släpptes de tre första avsnitten på andra säsongen, som ser ut att bjuda på lika vass, blodig och rå underhållning som sist.

För den som missat hajpen: serien utspelar sig i en värld där de populäraste superhjältarna styrs av ett stort bolag, där allt paketeras för att tjäna pengar. Varje tv-framträdande och varje uppdrag är noga kalkylerat av ett PR-team.
 
 
För de älskade hjältarna i gruppen The Seven är egentligen inte alls särskilt sugna på att rädda världen. De är ett gäng självupptagna svin som knappt märker om några oskyldiga människor stryker med, så länge de behåller sin makt och sin obefläckade image. Det är där "The Boys" gör entré - en grupp orädda vigilantes som vill hämnas på Supes för allt ont de ställt till med.
 
När andra säsongen tar vid är Hughie, Butcher och de andra "grabbarna" efterlysta för mordet på hjälten Translucent. Samtidigt tvingas Homelander bita ihop när företaget Vought rekryterar en kaxig ny tjej till gruppen.
 
 
Aya Cash spelar nykomlingen Stormfront, som först framstår som en frisk fläkt - en frispråkig feminist som vägrar rätta sig efter gruppens helylle-image. Men hon verkar också dölja en del okända sidor under ytan. I serietidningarna är Stormfront för övrigt snubbe - men också en fullfjädrad nazist. Seriens showrunner berättar i en intervju:

- Alla som känner till Stormfront från serierna vet att han är den han är från början. Men så funkar inte hat idag. Många människor som uttrycker rätt hatiska ideologier döljer dem bakom en smart och ibland attraktiv paketering gjord för sociala medier. De framstår som fria tänkare och de kan vara vackra män och kvinnor som lockar en yngre generation. Men gräv lite djupare och de serverar samma skitsnack som folk försökt sälja in i tusentals år.
 
Behöver du friska upp minnet? Se när skådespelarna tar en titt tillbaka på den första säsongen:
 
 
Tre färska avsnitt av "The Boys" säsong 2 finns nu på Amazon Prime Video. Serien fortsätter med ett nytt avsnitt varje fredag.
 
| 6 september 2020 08:00 |