Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 december 2020 | 14:55

Fansen älskar Rosario Dawson som den populära Star Wars-karaktären

"The Mandalorian" har gått från klarhet till klarhet under den andra säsongen - och valet av Rosario Dawson som Ahsoka Tano kommer faktiskt från fansen.
Rosario Dawson berättade nyligen i en intervju med Vanity Fair att rollen som den populära Star Wars-karaktären faktiskt blev hennes tack vare Star Wars-fansen. Ahsoka Tano har sedan länge varit en del av de båda animerade Star Wars-seriena "Star Wars: The Clone Wars" och "Star Wars Rebels", men klev genom fredagens avsnitt av "The Mandalorian" för första gången in i en live action-produktion i Stars Wars utökade universum.
 
- Det började faktiskt med fansen på internet. Någon tweetade till mig och fan-castade mig. Jag retweetade tillbaka och svarade något i stil med "Absolut, ja tack! #AhsokaLives". Det fick visst någons uppmärksamhet inom pressavdelningen hos Star Wars. Hon skickade det vidare till Dave Filoni. Det satte igång allt det här, berättar Dawson.
 
 
Filoni är (tillsammans med George Lucas) skaparen bakom "Star Wars Rebels", "Star Wars: Resistance" och har även skrivit och regisserat flera av avsnitten till "Star Wars: The Clone Wars". Det var han och Lucas som skapade karaktären Ahsoka Tano och när karaktären nu slutligen fick introduceras i "The Mandalorian" så var det Filoni som stod för regin.
 
- Det var första gången jag tittade på Rosario och tänkte att, "ja, jag tror att hon skulle bli en bra Ahsoka"... när jag började arbeta med Jon Favreau [skaparen av "The Mandalorian], så tog jag upp möjligheten att använda oss av karaktären och han undrade vem jag tänkte på i rollen. "Rosario Dawson är på toppen av min lista" och han sade "Jag känner henne!" och så föll liksom allt på plats väldigt snabbt, berättar Filoni i samma intervju.
 
 
Den andra säsongen av "The Mandalorian" har tre avsnitt kvar innan en lång väntan inför fortsättningen i den tredje säsongen drar igång. Nästa avsnitt släpps på fredag, hos Disney+.
 

Läs också: Det nördigaste avsnittet av "The Mandalorian"

 
Vad tycker du om Rosario Dawson som Ahsoka Tano i "The Mandalorian"? Kommentera gärna nedan!
| 1 december 2020 14:55 |