Skribent

Alexander Svensson

23 oktober 2023 | 18:30

Amazons ambitiösa "Fallout"-serie har ett premiärdatum - släpps våren 2024

Nästa år får vi besöka apokalypsen tillsammans med Walton Goggins.
“Fallout” är en populär serie rollspel som utspelar sig i ett postapokalyptiskt USA efter ett kärnvapenkrig. Nu har Jonathan Nolan (Christophers lillebror) och Lisa Joy, som tidigare skapade “Westworld” för HBO gjort om den till en påkostad TV-serie för Amazon Prime. Idag är det den officiella "Fallout Day", och det firades bland annat genom ett avslöjande av seriens premiärdatum.
 
Dagen man ska markera i kalendern är 12 april 2024.
 
“Fallout” kommer enligt Variety att vara en del av spelens canon, och utspela sig i samma kontinuitet. Storyn kommer bland annat att följa de som lever i underjordiska bunkrar efter ovan nämnda kärnvapenkrig. En av dessa bunkrar, Vault 33, som är en viktig plats i spelen, kommer att synas i TV-serien.
 
Seriens huvudroll kommer att göras av Walton Goggins (“The Hateful Eight” och "Justified"), och han får sällskap av bland andra Ella Purnell (“Yellowjackets”), Xelia Mendes-Jones (“The Wheel of Time”) och Kyle MacLachlan (“Twin Peaks”). Tyvärr finns det ingen officiell trailer ännu, fast en teaser läckte på Twitter/X för någon månad sedan.
 
Alla spelälskare har för övrigt mer än “Fallout” att se fram emot på Amazon Prime. Streamingtjänsten är också i färd med att utveckla en tv-serie på “God of War” ihop med “The Wheel of Time”-showrunnern Rafe Judkins.
 
Ser du fram emot “Fallout”?
| 23 oktober 2023 18:30 |