Skribent

Anna Thunman Sköld

11 oktober 2013 | 12:30

"Falcon Crest" kan återupplivas

Den klassiska maktkampen på "Falcon Crest" tog slut 1990. Men nu verkar det som om det ska väckas liv i de gamla vinrankorna.

TVGuide har fått nys om att flera av originalskådisarna från 80-talssåpan tillfrågats om att medverka i en reboot. Det är väl ingen avancerad gissning att misstänka att succén med återuppväckta "Dallas" ligger bakom. Den har precis fått en tredje säsong på amerikanska TNT.

William Moses, som spelade Cole Gioberti i "Falcon Crest" ger följande svar på en direkt fråga: "Det är inte mycket jag kan säga just nu av anledningar som går bortom mig själv. Warner Bros äger rättigheterna och det förs en diskussion mellan dem och manusförfattarna. Det finns en pitch och en idé som kanske kan leda till något. Producenterna kontaktade mig och frågade om jag var intresserad och jag sade ja."

För den som var för ung när det begav sig kan berättas att "Falcon Crest" i Sverige gick under namnet "Maktkamp på Falcon Crest" och handlade om rivaliteten på en vingård. Kampen stod mellan überbitchen Angela Channing (Jane Wyman, 1917-2007) och hennes brorson Chase Gioberti (Robert Foxworth). Serien gick i 227 avsnitt mellan 1981 och 1990.

Samtidigt, från ett annat håll i Hollywood, rapporteras om en uppdatering av deckarserien "Remington Steele", fast nu som halvtimmes komedi...

Finns det inga nya idéer kvar eller?

| 11 oktober 2013 12:30 |