Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

12 oktober 2023 | 13:00

Experten om varför nästa Bond bör vara svart eller kvinna

Brittiske underrättelsetjänst-experten John Taylor förklarar vem som är lämplig för att fylla ut skorna efter Daniel Craig.
Efter Daniel Craigs senaste stint som Bond i “No Time To Die” från 2021 har snacket gått varmt om vem som kommer ta över den ikoniska agenten. Några namn som florerat kring rollen är Henry Cavill, Tom Hardy och Aaron Taylor-Johnson men producenterna verkar inte ha bestämt sig än.  
 
John Taylor har varit aktiv i utrikesdepartementet i över 30 år och jobbar numera med att träna styrkor världen över. Han berättar för The Telegraph om varför han anser att nästa skådespelare som axlar rollen bör vara kvinna eller svart (eller båda):  
 
- Bond är den största rekryterings-reklamen. Det enda jag tror befälhavare idag skulle vilja ändra på är att gå tillbaka till tidigare konversationer, vilket kan hända än idag, och ha James Bond som en svart man, eller en kvinna, eller en svart kvinna. Det skulle få dessa människor, för mångfaldens skull, att vilja söka sig till oss. James Bond har bara varit bra.  
 
Dock är det mycket snack och liten verkstad; producenten Barbara Broccoli har specifikt sagt nej till kvinnor i rollen som James Bond. Hon har sagt “jag tycker inte att en kvinna ska spela James Bond”, däremot ska filmerna ha starka kvinnliga karaktärer i stöttande roller enligt henne. Däremot är hon helt öppen för olika etniciteter som kan gestalta rollen så länge dessa är brittiska. 
 
Hade du velat se en svart eller kvinnlig James Bond? Kommentera nedan. 
| 12 oktober 2023 13:00 |